Nieuwe editie Blended Course Clinical Development – Scholarschips

Nieuwe editie Blended Course Clinical Development – Scholarschips

Paul Janssen Futurelab Leiden organiseert nieuwe editie blended course Clinical Development

Maandag 7 oktober 2019 start een nieuwe editie van de 3-delige internationale blended course Clinical Development (online + on-campus + on-campus extended), georganiseerd door het Paul Janssen Futurelab Leiden. Deze cursus biedt een ‘learning-by-doing’ training aan ambitieuze postgraduate biomedische wetenschappers, die hun kennis over de ontwikkeling van nieuwe medicatie willen vergroten. Het programma richt zich op verschillende belangrijke aspecten in de ontwikkeling van medicatie, medische apparaten en medische voedingsproducten. De cursus is ontworpen voor afgestudeerde translationele en klinisch onderzoekers met werkervaring in industrie, academie of registratie-autoriteiten. Voor deze editie zijn scholarships beschikbaar voor afgestudeerde onderzoekers in de Nederlandse Universiteiten, UMC’s, het NKI/AVL.

 

Deel 1: Question Based Clinical Development Online Course

De 8e editie van de online cursus start op 7 oktober 2019. Tijdens dit onderdeel leert u de Question-Based Clinical Development aanpak toe te passen. Met behulp van deze methodiek wordt het meest efficiënte ontwikkelprogramma voor een nieuwe medische interventie bepaald en wordt rekening gehouden met zowel financiële als wetenschappelijke overwegingen. Deze 5 weken durende tijd- en plaats-onafhankelijke online cursus vergt circa 5 uur studie per week, wordt afgesloten met een kort online tentamen en kan ook als een stand-alone cursus gedaan worden.

Deel 2: Leer van real-world R&D projecten tijdens de On-campus Course

In het on-campus onderdeel werkt u in kleine interdisciplinaire teams aan opdrachten die gebaseerd zijn op R&D programma’s uit de industrie. Experts uit bedrijven zijn aanwezig en geven inzicht in de werkwijze van de industrie bij het ontwikkelen van nieuwe medische interventies. Het on-campus onderdeel beslaat 4 dagen en vindt plaats van 8 t/m 11 juni 2020 in Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest (nabij Leiden).

Deel 3: Schrijf een Klinisch Onderzoeksprotocol tijdens de On-campus Extended Course

Tijdens het on-campus extended onderdeel ontwikkelt u uw eigen klinische studie onder begeleiding van een ervaren mentor. Dit onderdeel beslaat 5 dagen en wordt direct aansluitend aan het on-campus onderdeel gegeven van 12 t/m 18 juni 2020 in het Center for Human Drug Research (CHDR) in het Leiden BioScience Park. Cursisten uit Nederland kunnen hun voorstel indienen bij de open ronde van het GGG-programma van ZonMw. Meer informatie over subsidiemogelijkheden vanuit ZonMw wordt gegeven tijdens de cursus.

Scholarships voor Universiteiten, UMC’s, NKI/AVL

Cursisten werkzaam in de Universiteiten, UMC’s en het NKI/AVL kunnen aanspraak maken op een scholarship voor 50% van de inschrijfkosten bij deelname aan de volledige cursus. De scholarships zijn exclusief reis- en verblijfkosten. Meer informatie over de scholarships kunt u hier vinden.

 

Zie de bijgesloten brochure en bezoek de website van het Paul Janssen Futurelab voor meer informatie.