Loading Events

« All Events

Cursus Teach the Teacher

December 6

Euro235

Op vrijdag 6 december 2024 zal wederom de cursus Teach the Teacher worden georganiseerd.

Enkele jaren geleden is vanuit de NVKFB het initiatief ontstaan om het farmacotherapieonderwijs in Nederland te professionaliseren en te synchroniseren. Daartoe is vervolgens door een landelijke werkgroep, waar alle medische en farmaceutische faculteiten in vertegenwoordigd waren, een Nederlandse versie ontwikkeld van het WHO-6-stappenplan voor farmacotherapie. Deze ‘6-step’ kan op velerlei manieren toegepast worden in het geneeskunde- en farmacieonderwijs, variërend van het oefenen met schriftelijke patiëntencasus tijdens (werk)colleges of in kleine groepen, tot aan een systematische bespreking van een patiënt in de kliniek met één of meerdere coassistenten.

Invoering van de 6-step in Nederland heeft belangrijke consequenties voor het farmacotherapieonderwijs, en kan alleen een succes worden als allereerst de docenten getraind zijn in het gebruik ervan. Tijdens de cursus Teach the Teacher zal inhoudelijk worden toegelicht hoe het 6-step-model tot stand is gekomen en hoe het gebruikt kan worden om onderwijs te geven, en zal daarnaast tijdens meerdere workshops worden stilgestaan bij de manier waarop onderwijs gegeven kan worden op basis van de 6-step.

 

Aanmelden

De cursus vindt plaats in Nijmegen. U kunt u zich aanmelden via ons nieuwe ledenportaal (eerst inloggen en daarna via het tabblad “Events” inschrijven voor de cursus). De cursus is alleen voor leden van de NVKFB. Er is plaats voor maximaal 24 deelnemers. Er wordt gewerkt met een reservelijst bij eventuele uitvallers. Leden die reeds op de reservelijst staan van de vorige cursus worden door het secretariaat ingeschreven.

Details

Date:
December 6
Cost:
Euro235
Website:
https://nvkfb.nl/opleiding/nascholing/

Organizer

NVKFB
Phone
0611861130
Email
info@nvkfb.nl
View Organizer Website

Venue

Huize Heyendael, Radboud Universiteit Nijmegen
Geert Grooteplein Noord 9
Nijmegen, 6525 EZ Netherlands
+ Google Map
Phone
0611861130
View Venue Website