Oefenmateriaal

Casuïstiek

De casuïstiek wordt aangeboden via Pscribe, een web-based e-learning programma waarmee studenten geneeskunde en farmacie hun kennis en vaardigheden in het farmacotherapeutisch redeneren kunnen oefenen. Na het aanmaken van een gratis account krijg je toegang tot een groot aantal casus, die gebruikt kunnen worden ter voorbereiding van de eindtoets.

Na inloggen in Pscribe gaat u naar het scherm ‘aanmelden groep’. Hier vult u een P-code in. De casussen staan dan in uw lijst.

Voor studenten aan alle universiteiten kan dezelfde, algemene P-code worden gebruikt om toegang te krijgen tot de oefencasuïstiek: FTLCASUSAF22.

 

Battle of the Meds

Battle of the Meds is een interactief spel waarin de essentiële farmacologische kennis benodigd voor de farmacologische eindtoets getoetst kan worden door middel van quizvragen. De beschreven eindtermen voor deze toets komen allemaal ter oefening terug in het spel. Ook zijn er een aantal vragen die niet in de eindtermen beschreven worden maar wel essentieel zijn om een goed farmacologisch behandelplan te kunnen maken of ter aanvulling op veel gemaakte fouten in de praktijk. Er kan in solorondes geoefend worden of er kan worden gebattled tegen vrienden of studenten aan andere faculteiten.

De app is te downloaden in de Appstore en Google Play.

 

Plexuz

De app ‘Plexuz’ is ontwikkeld uit een behoefte aan concreet en overzichtelijk studiemateriaal. Plexuz helpt geneeskundestudenten bij het studeren met een aanbod van talloze oefenonderwerpen- en vragen, die betrekking hebben op de onderwerpen van de farmacotherapie eindtoets. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid het eigen leerproces te volgen en deel te nemen aan studiegroepen.​​

De app is te downloaden in de Appstore en Google Play.